македонски » португалски BR   Прашања за патот


40 [четириесет]

Прашања за патот

-

+ 40 [quarenta]

+ Perguntar o caminho

40 [четириесет]

Прашања за патот

-

40 [quarenta]

Perguntar o caminho

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Извинете! De------! +
Можете ли да ми помогнете? Vo-- p--- m- a-----? +
Каде има овде добар ресторан? On-- h- a--- u- b-- r----------? +
   
Појдете лево зад аголот. Vi-- à e------- n- e------. +
Потоа одете еден дел право напред. De---- s--- e- f----- p-- u- t----. +
Потоа одете сто метри на десно. De---- v--- à d------. +
   
Можете исто така да земете и автобус. Vo-- p--- t----- p---- o ô-----. +
Можете исто така да земете и трамвај. Vo-- p--- t----- p---- o b----. +
Можете исто така да возите и позади мене. Vo-- p--- m- s----- c-- o s-- c----. +
   
Како да стигнам до фудбалскиот стадион? Co-- c---- a- e------? +
Преминете го мостот ! At------- a p----! +
Возете низ тунелот ! At------- o t----! +
   
Возете до третиот семафор. Si-- a-- a- t------- s-------. +
Потоа свртете на првата улица десно. De---- e---- n- p------- r-- à d------. +
Потоа возете право напред преку следната раскрсница. De---- s--- e- f----- n- p------ c---------. +
   
Извинете, како да стигнам до аеродромот? De------- c--- v-- a- a--------? +
Најдобро е да земете метро. É m----- v--- p---- o m----. +
Возете се едноставно до последната станица. Vá a-- à u----- e------. +