македонски » португалски BR   Ориентирање


41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [quarenta e um]

Orientação

41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [quarenta e um]

Orientação

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Каде е бирото за информации за туристи? On-- é o p---- d- t------?
Имате ли за мене една карта на градот? Vo-- t-- u- m--- p--- m--?
Може ли овде да се резервира една хотелска соба? Eu p---- r------- u- q----- d- h---- a---?
   
Каде е стариот дел од градот? On-- é o c----- h--------?
Каде е катедралата? On-- é a c-------?
Каде е музејот? On-- é o m----?
   
Каде може да се купат поштенски марки? On-- s- p--- c------ s----?
Каде може да се купи цвеќе? On-- s- p--- c------ f-----?
Каде може да се купат возни карти? On-- s- p--- c------ p--------?
   
Каде е пристаништето? On-- é o p----?
Каде е пазарот? On-- é o m------?
Каде е замокот? On-- é o p------ / c------?
   
Кога започнува обиколката? Qu---- c----- a v----- g-----?
Кога завршува обиколката? Qu---- a---- a v----- g-----?
Колку долго трае обиколката? Qu---- t---- d----- a v----- g-----?
   
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува германски. Eu q---- u- g--- q-- f--- a-----.
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува италијански. Eu q---- u- g--- q-- f--- i-------.
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува француски. Eu q---- u- g--- q-- f--- f------.