македонски » португалски BR   Во зоолошка градина


43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

+ 43 [quarenta e três]

+ No jardim zoológico

43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

43 [quarenta e três]

No jardim zoológico

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Таму е зоолошката градина. Al- é o j----- z--------. +
Таму се жирафите. Al- e---- a- g------. +
Каде се мечките? On-- e---- o- u----? +
   
Каде се слоновите? On-- e---- o- e--------? +
Каде се змиите? On-- e---- a- c-----? +
Каде се лавовите? On-- e---- o- l----? +
   
Јас имам еден фотоапарат. Eu t---- u-- m------ f----------. +
Имам исто така и една филмска камера. Eu t----- t---- u-- f--------. +
Каде има батерија? On-- t-- u-- b------? +
   
Каде се пингвините? On-- e---- o- p-------? +
Каде се кенгурите? On-- e---- o- c-------? +
Каде се носорозите? On-- e---- o- r-----------? +
   
Каде има тоалет? On-- t-- u- b-------? +
Таму има кафуле. Al- t-- u- c---. +
Таму има ресторан. Al- t-- u- r----------. +
   
Каде се камилите? On-- e---- o- c------? +
Каде се горилата и зебрите? On-- e---- o- g------ e a- z-----? +
Каде се тигровите и крокодилите? On-- e---- o- t----- e o- c---------? +