македонски » португалски BR   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [quarenta e quatro]

Sair à noite

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [quarenta e quatro]

Sair à noite

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Има ли овде дискотека? Te- u-- d-------- a---?
Има ли овде ноќен клуб? Te- u- c---- n------ a---?
Има ли овде кафеана? Te- u- b-- a---?
   
Што има вечерва во театар? O q-- h- h--- à n---- n- t-----?
Што има вечерва во кино? O q-- h- h--- à n---- n- c-----?
Што има вечерва на телевизија? O q-- h- h--- à n---- n- t--------?
   
Има ли уште билети за театар? Ai--- t-- i-------- p--- o t-----?
Има ли уште билети за кино? Ai--- t-- i-------- p--- o c-----?
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? Ai--- t-- i-------- p--- o j--- d- f------?
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. Eu q---- m- s----- a----.
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. Eu q---- m- s----- n-- l---- n- m---.
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. Eu q---- m- s----- à f-----.
   
Можете ли да ми препорачате нешто? Po-- m- r--------- a----- c----?
Кога започнува претставата? Qu---- c----- o e----------?
Можете ли да ми обезбедите една карта? Po----- a------- u- i-------?
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? Te- a--- p---- u- c---- d- g----?
Има ли овде во близината тениско игралиште? Te- a--- p---- u- c---- d- t----?
Има ли овде во близината затворен базен? Te- a--- p---- u-- p------ c------?