македонски » португалски BR   Во кино


45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [quarenta e cinco]

No cinema

45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [quarenta e cinco]

No cinema

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Ние сакаме во кино. Nó- q------- i- a- c-----.
Денес се прикажува еден добар филм. Ho-- t-- u- b-- f---- e- c-----.
Филмот е сосема нов. O f---- é u- l---------.
   
Каде е благајната? On-- f--- a b---------?
Има ли уште слободни места? Ai--- t-- l------?
Колку чинат влезните билети? Qu---- c----- o- i--------?
   
Кога започнува претставата? Qu---- c----- a s-----?
Колку долго трае филмот? Qu---- t---- d----- o f----?
Може ли да се резервират билети? Po-- s- r------- i--------?
   
Јас би сакал / сакала да седам позади. Eu q---- m- s----- a----.
Јас би сакал / сакала да седам напред. Eu q---- m- s----- à f-----.
Јас би сакал / сакала да седам во средината. Eu q---- m- s----- n- m---.
   
Филмот беше возбудлив. O f---- f-- e----------.
Филмот не беше досаден. O f---- n-- f-- c--------.
Но книгата за филмот беше подобра. Ma- o l---- d- f---- f-- m-----.
   
Каква беше музиката? O q-- a---- d- m-----?
Какви беа глумците? O q-- a---- d-- a-----?
Имаше ли титлуван текст на англиски јазик? Ha--- l------- e- i-----?