македонски » португалски BR   Активности за време на одморот


48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [quarenta e oito]

Atividades de férias

48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [quarenta e oito]

Atividades de férias

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Дали е чиста плажата? A p---- é l----?
Може ли човек таму да плива? Po----- t---- b---- a--?
Не ли е опасно, таму да се плива? Nã- é p------- t---- b---- a--?
   
Може ли овде да се изнајми чадор за сонце? Po----- a----- u- c----- d- s-- a---?
Може ли овде да се изнајми лежалка? Po----- a----- u-- c------ d- r------ a---?
Може ли овде да се изнајми чамец? Po----- a----- u- b---- a---?
   
Би сакал / сакала да сурфам. Eu g------- d- s-----.
Би сакал / сакала да нуркам. Eu g------- d- m--------.
Би сакал / сакала да скијам на вода. Eu g------- d- f---- e---- a-------.
   
Може ли да се изнајми даска за сурфање? Po----- a----- u-- p------ d- s---?
Може ли да се изнајми опрема за нуркање? Po----- a----- u- e---------- d- m-------?
Може ли да се изнајмат скии за вода? Po------ a----- s--- a--------?
   
Јас сум почетник. Eu s-- a----- u- p-----------.
Јас сум средно-добар / добра. Eu s-- m--- o- m---- b--.
Јас веќе добро се снаоѓам. Já s-- l---- c-- i---.
   
Каде е ски лифтот? On-- e--- o t---------?
Имаш ли скии со себе? Vo-- t----- o- e-----?
Имаш ли скијачки чевли со себе? Vo-- t----- a- b---- d- e----?