македонски » португалски BR   Во трговски центар


52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

52 [cinquenta e dois]

No hipermercado

52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

52 [cinquenta e dois]

No hipermercado

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Ќе одиме ли во трговскиот центар? Va--- a u- h-----------?
Јас морам да пазарувам. Eu t---- d- f---- c------.
Сакам многу да накупам. Eu q---- c------ m----.
   
Каде се канцелариските материјали? On-- e---- o- a------ d- e---------?
Ми требаат пликови и хартија за писма. Eu p------ d- e-------- e p---- d- c----.
Ми требаат пенкала и маркери. Eu p------ d- c------ e d- c------ h------------.
   
Каде е мебелот? On-- e---- o- m-----?
Ми треба еден шкаф и една комода. Eu p------ d- u- a------ e d- u-- c-----.
Ми треба една работна маса и еден регал. Eu p------ d- u-- e----------- e d- u-- e------.
   
Каде се играчките? On-- e---- o- b---------?
Ми треба една кукла и едно плишано мече. Eu p------ d- u-- b----- e d- u- u--- d- p------.
Ми треба еден фудбал и една шаховска табла. Eu p------ d- u-- b--- e d- u- j--- d- x-----.
   
Каде е алатот? On-- e---- a- f----------?
Ми треба еден чекан и една клешта. Eu p------ d- u- m------ e d- u- a------.
Ми треба една дупчалка и еден штрафцигер. Eu p------ d- u-- f-------- e d- u-- c---- d- f-----.
   
Каде е накитот? On-- e---- a- j----?
Ми треба едно ланче и една нараквица. Eu p------ d- u- c---- e d- u-- p-------.
Ми треба еден прстен и обетки. Eu p------ d- u- a--- e d- u-- b------.