македонски » португалски BR   Купување


54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [cinquenta e quatro]

Comprar

54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [cinquenta e quatro]

Comprar

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Сакам да купам еден подарок. Eu q---- c------ u- p-------.
Но не нешто премногу скапо. Ma- n--- d- m---- c---.
Можеби една рачна ташна? Ta---- u-- b----?
   
Која боја би ја сакале? Qu- c-- v--- q---?
Црна, кафеава или бела? Pr---- c------- o- b-----?
Една голема или мала? Um- g----- o- u-- p------?
   
Смеам ли да ја видам оваа? Po--- v-- e---?
Дали таа е од кожа? Es-- é d- c----?
Или пак е од вештачки материјал? Ou é d- p-------?
   
Од кожа секако. Cl--- q-- é d- c----.
Ова е еден особено добар квалитет. Is-- é d- b-- q--------.
И ташната навистина е со многу поволна цена. E a b---- é r-------- m---- b-----.
   
Ми се допаѓа. Go--- d---.
Ќе ја земам. Le-- e---.
Дали можам евентуално да ја заменам? Po--- t------- e------------?
   
Се разбира. Co- c------.
Ќе ја спакуваме како подарок. Va--- e-------- p--- p-------.
Таму од спротива е благајната. Al- d- o---- l--- f--- o c----.