македонски » португалски BR   Работа / Занимање


55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

55 [cinquenta e cinco]

Trabalhar

55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

55 [cinquenta e cinco]

Trabalhar

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Што сте по занимање? Em q-- v--- t-------?
Мојот сопруг е лекар по занимање. O m-- m----- t------- c--- m-----.
Јас полудневно работам како медицинска сестра. Eu t------- e- m--- p------ c--- e---------.
   
Набргу ќе одиме во пензија. Em b---- r---------- a a------------.
Но даноците се високи. Ma- o- i------- s-- e-------.
И здравственото осигурување е високо. E o s----- d- s---- é e------.
   
Што сакаш да бидеш? O q-- v--- q--- s-- n- f-----?
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. Eu q---- s-- e---------.
Јас сакам да студирам на универзитетот. Eu q---- e------ n- u-----------.
   
Јас сум практикант. Eu s-- e---------.
Јас не заработувам многу. Eu n-- g---- m----.
Јас сум на пракса во странство. Eu e---- f------ u- e------ n- e-------.
   
Ова е мојот шеф. Es-- é o m-- p-----.
Јас имам љубезни колеги. Eu t---- c------ s---------.
Напладне секогаш одиме во кантината. Na h--- d- a----- v---- s----- à c------.
   
Јас барам едно работно место. Eu e---- p--------- e------.
Јас сум веќе една година невработен / невработена. Eu j- e---- h- u- a-- d----------- /--.
Во оваа земја има премногу невработени. Ne--- p--- h- d------------ d- m---.