македонски » португалски BR   Кај лекар


57 [педесет и седум]

Кај лекар

-

57 [cinquenta e sete]

No médico

57 [педесет и седум]

Кај лекар

-

57 [cinquenta e sete]

No médico

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Јас имам еден термин кај лекар. Eu t---- u-- c------- n- m-----.
Терминот е во десет часот. Eu t---- u-- c------- à- d--.
Како е вашето име? Qu-- é o s-- n---?
   
Седнете во чекалната Ве молам . Ag----- n- s--- d- e-----.
Лекарот ќе дојде веднаш. O m----- j- v--.
Каде сте осигурани? Qu-- o s-- p---- d- s----?
   
Што можам да сторам за вас? Em q-- p---- l-- s-- ú---?
Имате ли болки? Te- d----?
Каде ве боли? On-- d--?
   
Секогаш имам болки во грбот. Eu t---- s----- d---- d- c-----.
Често имам главоболки. Eu t---- m----- v---- d---- d- c-----.
Понекогаш имам болки во стомакот. Às v---- t---- d---- d- b------.
   
Соблечете се од појасот нагоре, Ве молам. Ti-- a p---- d- c--- d- s-- r----!
Легнете на лежалката, Ве молам. De------ n- m---- p-- f----!
Крвниот притисок е во ред. A t----- a------- e--- b--.
   
Ќе ви дадам една инекција. Eu v-- l-- d-- u-- i------.
Ќе ви дадам таблети. Eu v-- l-- d-- c----------.
Ќе ви дадам еден рецепт за во аптека. Eu v-- l-- d-- u-- r------ p--- a f-------.