македонски » португалски BR   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [cinquenta e nove]

Nos correios

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [cinquenta e nove]

Nos correios

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Каде е најблиската пошта? On-- é o c------ m--- p------?
Далеку ли е до најблиската пошта? É l---- a-- o c------ m--- p------?
Каде е најблиското поштенско сандаче? On-- é a c---- d- c------ m--- p------?
   
Ми требаат неколку поштенски марки. Eu p------ d- a----- s----.
За една картичка и едно писмо. Pa-- u- p----- e u-- c----.
Колку чини поштарината за Америка? Qu---- é o s--- p--- o- E------ U-----?
   
Колку е тежок пакетот? Qu---- p--- o p-----?
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Po--- m------- p-- c------ a----?
Колку долго трае, додека да пристигне? Qu---- t---- l--- p--- c-----?
   
Каде можам да телефонирам? On-- p---- t--------?
Каде е следната телефонска говорница? On-- é a c----- t--------- m--- p------?
Имате ли телефонски картички? Te- c------ d- t-------?
   
Имате ли телефонски именик? Te- u-- l---- t---------?
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Vo-- s--- o i--------- p--- a Á------?
Само момент, да проверам. Um m------- v-- v--.
   
Линијата е секогаш зафатена. A l---- e--- s----- o------.
Кој број го биравте? Qu- n----- v--- d-----?
Најпрво морате да изберете нула. Pr------ t-- q-- d----- z---!