македонски » португалски BR   Во банка


60 [шеесет]

Во банка

-

+ 60 [sessenta]

+ No banco

60 [шеесет]

Во банка

-

60 [sessenta]

No banco

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Би сакал / сакала да отворам една сметка. Eu q---- a---- u-- c----. +
Еве го мојот пасош. Aq-- e--- o m-- p---------. +
А ова е мојата адреса. E a--- e--- o m-- e-------. +
   
Би сакал / сакала да уплатам пари на мојата сметка. Eu q---- d-------- d------- n- m---- c----. +
Би сакал / сакала да подигнам пари од мојата сметка. Eu q---- s---- d------- d- m---- c----. +
Би сакал / сакала да земам извештај за сметката. Eu q---- i- b----- o e------ d- c----. +
   
Би сакал / сакала да исплатам еден патнички чек. Eu q---- c----- u- c----- d- v-----. +
Колку се високи таксите? Qu-- é a t---? +
Каде морам да потпишам? On-- e- t---- q-- a------? +
   
Очекувам уплата од Германија. Es--- à e----- d- u-- t------------ b------- d- A-------. +
Еве го бројот на мојата сметка. Aq-- e--- o n----- d- m---- c----. +
Дали се пристигнати парите? O d------- c-----? +
   
Би сакал / сакала да ги променам овие пари. Go------ d- t----- e--- d-------. +
Ми требаат US – долари. (американски долари). Eu p------ d- d------ a---------. +
Ве молам, дадете ми мали банкноти. Po- f---- m- d- n---- p-------. +
   
Има ли овде банкомат? Aq-- t-- u- b---- 24 h----? +
Колкава сума може да се подигне? Qu---- d------- s- p--- s----? +
Која кредитна картичка може да се користи? Qu--- o- c------ d- c------ q-- s- p---- u---? +