македонски » португалски BR   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [sessenta e cinco]

Negação 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [sessenta e cinco]

Negação 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Скап ли е прстенот? O a--- é c---?
Не, тој чини само сто евра. Nã-- e-- s- c---- c-- E----.
Но јас имам само педесет. Ma- e- s- t---- c--------.
   
Готов / готова ли си веќе? Vo-- j- a-----?
Не, сеуште не сум. Nã-- a---- n--.
Но веднаш ќе бидам готов / готова. Ma- l--- t---- a------.
   
Сакаш ли уште супа? Vo-- q--- m--- s---?
Не, не сакам повеќе. Nã-- e- n-- q---- m---.
Но сакам уште еден сладолед. Ma- m--- u- s------.
   
Живееш ли веќе долго овде? Vo-- j- m--- a--- h- m---- t----?
Не, штотуку еден месец. Nã-- s- h- u- m--.
Но познавам веќе многу луѓе. Ma- j- c------ m----- p------.
   
Патуваш ли утре накај дома? Vo-- v-- p--- c--- a-----?
Не, дури за викендот. Nã-- s- n- f------------.
Но се враќам веќе во недела. Ma- j- v---- n- d------.
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? A s-- f---- j- é a-----?
Не, таа е штотуку седумнаесет. Nã-- e-- s- t-- d-------- a---.
Но таа веќе има дечко. Ma- j- t-- u- n-------.