македонски » португалски BR   нешто сака


70 [седумдесет]

нешто сака

-

70 [setenta]

gostar de qualquer coisa

70 [седумдесет]

нешто сака

-

70 [setenta]

gostar de qualquer coisa

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Сакате ли да пушите? Vo-- q--- f----?
Сакате ли да танцувате? Vo-- q--- d-----?
Сакате ли да се прошетате? Vo-- q--- p------?
   
Јас сакам да пушам. Eu q---- f----.
Сакаш ли една цигара? Vo-- q--- u- c------?
Тој сака запалка. El- q--- i-------.
   
Сакам да се напијам нешто. Eu q---- b---- a----- c----.
Сакам да јадам нешто. Eu q---- c---- a----- c----.
Сакам малку да се одморам. Eu q---- d-------- u- p----.
   
Сакам да Ве прашам нешто. Eu q---- l-- p-------- u-- c----.
Сакам да Ве замолам за нешто. Eu q---- l-- p---- u- f----.
Сакам да Ве поканам за нешто. Eu q---- c--------- p--- a----- c----.
   
Што сакате, молам? O q-- d------ p-- f----?
Сакате ли кафе? De---- u- c---?
Или повеќе сакате чај? Ou p------ a---- u- c--?
   
Сакаме да патуваме накај дома. Qu------ i- p--- c---.
Сакате ли такси? Qu---- u- t---?
Вие сакате да телефонирате. El-- q----- t--------.