македонски » португалски BR   нешто појаснува / образложува 1


75 [седумдесет и пет]

нешто појаснува / образложува 1

-

+ 75 [setenta e cinco]

+ justificar qualquer coisa 1

75 [седумдесет и пет]

нешто појаснува / образложува 1

-

75 [setenta e cinco]

justificar qualquer coisa 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Зошто не доаѓате? Po- q-- v--- n-- v--? +
Времето е лошо. O t---- e--- t-- m--. +
Не доаѓам, бидејки времето е лошо. Eu n-- v-- p----- o t---- e--- t-- m--. +
   
Зошто тој не доаѓа? Po- q-- é q-- e-- n-- v--? +
Тој не е поканет. El- n-- é c--------. +
Тој не доаѓа, бидејки не е поканет. El- n-- v-- p----- n-- é c--------. +
   
Зошто ти не доаѓаш? Po- q-- v--- n-- v--? +
Јас немам време. Eu n-- t---- t----. +
Јас не доаѓам, бидејки немам време. Eu n-- v-- p----- n-- t---- t----. +
   
Зошто не останеш? Po- q-- v--- n-- f---? +
Морам уште да работам. Ai--- t---- q-- t--------. +
Јас не останувам, бидејки морам уште да работам. Eu n-- f--- p----- a---- t---- q-- t--------. +
   
Зошто веќе си одите? Po- q-- v--- j- v--? +
Јас сум уморен / уморна. Eu e---- c-- s---. +
Си одам, бидејки сум уморен / уморна. Eu v-- p----- e---- c-- s---. +
   
Зошто веќе заминувате? Po- q-- v--- j- v--? +
Доцна е веќе. Já é t----. +
Јас заминувам, бидејки е веќе доцна. Eu v-- p----- j- é t----. +