македонски » португалски BR   Придавки 1


78 [седумдесет и осум]

Придавки 1

-

78 [setenta e oito]

Adjetivos 1

78 [седумдесет и осум]

Придавки 1

-

78 [setenta e oito]

Adjetivos 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
една стара жена um- m----- v---a
една дебела жена um- m----- g---a
една радознала жена um- m----- c-----a
   
една нова кола um c---- n--o
една брза кола um c---- r----o
една удобна кола um c---- c---------l
   
еден син фустан um v------ a--l
еден црвен фустан um v------ v------o
еден зелен фустан um v------ v---e
   
една црна ташна um- m--- p---a
една кафеава ташна um- m--- m----m
една бела ташна um- m--- b----a
   
љубезни луѓе pe----- s--------s
учтиви луѓе pe----- b----------s
интересни луѓе pe----- i-----------s
   
мили деца cr------ a-----s
дрски деца cr------ m-- c---------s
мирни деца cr------ b-- c---------s