македонски » португалски BR   Придавки 2


79 [седумдесет и девет]

Придавки 2

-

79 [setenta e nove]

Adjetivos 2

79 [седумдесет и девет]

Придавки 2

-

79 [setenta e nove]

Adjetivos 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Облечена сум во син фустан. Eu e---- u----- u- v------ a---.
Облечена сум во црвен фустан. Eu e---- u----- u- v------ v-------.
Облечена сум во зелен фустан. Eu e---- u----- u- v------ v----.
   
Јас купувам една црна ташна. Eu c----- u-- m--- p----.
Јас купувам една кафеава ташна. Eu c----- u-- m--- m-----.
Јас купувам една бела ташна. Eu c----- u-- m--- b-----.
   
Ми треба нова кола. Eu p------ d- u- c---- n---.
Ми треба брза кола. Eu p------ d- u- c---- r-----.
Ми треба удобна кола. Eu p------ d- u- c---- c----------.
   
Таму горе живее една стара жена. Al- e- c--- m--- u-- m----- v----.
Таму горе живее една дебела жена. Al- e- c--- m--- u-- m----- g----.
Таму долу живее една радознала жена. Al- e- b---- m--- u-- m----- c------.
   
Нашите гости беа фини луѓе. Os n----- c--------- e--- p------ s---------.
Нашите гости беа учтиви луѓе. Os n----- c--------- e--- p------ b-----------.
Нашите гости беа интересни луѓе. Os n----- c--------- e--- p------ i------------.
   
Јас имам мили деца. Te--- c------- a------.
Но соседите имаат дрски деца. Ma- o- v------- t-- c------- m-- c----------.
Дали Вашите деца се мирни? As s--- c------- s-- b-- c----------?