македонски » португалски BR   Часови / Време


8 [осум]

Часови / Време

-

8 [oito]

A hora

8 [осум]

Часови / Време

-

8 [oito]

A hora

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Извинете! De------!
Колку е часот, Ве молам? Qu- h---- s--- p-- f----?
Благодарам многу. Mu-------- o------- / o-------.
   
Часот е еден. É u-- h---.
Часот е два. Sã- d--- h----.
Часот е три. Sã- t--- h----.
   
Часот е четири. Sã- q----- h----.
Часот е пет. Sã- c---- h----.
Часот е шест. Sã- s--- h----.
   
Часот е седум. Sã- s--- h----.
Часот е осум. Sã- o--- h----.
Часот е девет. Sã- n--- h----.
   
Часот е десет. Sã- d-- h----.
Часот е единаесет. Sã- o--- h----.
Часот е дванаесет. Sã- d--- h----.
   
Една минута има шеесет секунди. Um m----- t-- s------- s-------.
Еден час има шеесет минути. Um- h--- t-- s------- m------.
Еден ден има дваесет и четири часа. Um d-- t-- v---- e q----- h----.