македонски » португалски BR   Прашања – Минато време 1


85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

+ 85 [oitenta e cinco]

+ Perguntas – passado 1

85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

85 [oitenta e cinco]

Perguntas – passado 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Колку имате испиено? Qu---- v--- b----? +
Колку работевте? Qu---- v--- t--------? +
Колку напишавте? Qu---- v--- e-------? +
   
Како спиевте? Qu---- v--- d-----? +
Како го положивте испитот? Co-- f-- d- e----? +
Како го најдовте патот? Co-- e-------- o c------? +
   
Со кого разговаравте? Co- q--- v--- f----? +
Со кого се договоривте? Co- q--- v--- t--- u- e-------? +
Со кого славевте роденден? Co- q--- v--- f------- o a----------? +
   
Каде бевте? On-- v--- e-----? +
Каде живеевте? On-- v--- v----? +
Каде работевте? On-- v--- t--------? +
   
Што препорачавте? O q-- v--- r---------? +
Што јадевте? O q-- v--- c----? +
Како дознавте? O q-- v--- v--------? +
   
Колку брзо возевте? A q-- v--------- f--? +
Колку долго летавте? Qu---- t---- v---? +
Колку високо скокнавте? A q-- a----- s-----? +