македонски » португалски BR   Прашања – Минато време 2


86 [осумдесет и шест]

Прашања – Минато време 2

-

86 [oitenta e seis]

Perguntas – passado 2

86 [осумдесет и шест]

Прашања – Минато време 2

-

86 [oitenta e seis]

Perguntas – passado 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Која вратоврска ја носеше? Qu- g------ v--- u---?
Кој автомобил го купи? Qu- c---- v--- c------?
За кој весник се претплати? Qu- j----- v--- a------?
   
Кого видовте? Qu-- v--- v--?
Кого сретнавте? Qu-- v--- e--------?
Кого препознавте? Qu-- v--- r---------?
   
Кога станавте? Qu---- v--- s- l-------?
Кога започнавте? Qu---- v--- c------?
Кога престанавте? Qu---- v--- t-------?
   
Зошто се разбудивте? Po- q-- é q-- a------?
Зошто станавте наставник? Po- q-- é q-- s- t----- p--------?
Зошто земавте такси? Po- q-- é q-- p---- u- t---?
   
Од каде дојдовте? De o--- v--- v---?
Накаде отидовте? Pa-- o--- v--- f--?
Каде бевте? On-- v--- e-----?
   
Кому му помогна? A q--- v--- a-----?
Кому му пиша? Pa-- q--- v--- e-------?
Кому му одговори? Pa-- q--- v--- r--------?