македонски » португалски BR   Минато на модалните глаголи 2


88 [осумдесет и осум]

Минато на модалните глаголи 2

-

88 [oitenta e oito]

Passado dos verbos modais 2

88 [осумдесет и осум]

Минато на модалните глаголи 2

-

88 [oitenta e oito]

Passado dos verbos modais 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Мојот син не сакаше да си игра со куклата. O m-- f---- n-- q----- b------ c-- a b-----.
Мојата ќерка не сакаше да игра фудбал. A m---- f---- n-- q----- j---- b---.
Мојата жена не сакаше со мене да игра шах. A m---- m----- n-- q----- j---- x----- c-----.
   
Моите деца не сакаа да се шетаат. Os m--- f----- n-- q------ p------.
Тие не сакаа да ја раскренат собата. El-- n-- q------ a------ o q-----.
Тие не сакаа да појдат во кревет. El-- n-- q------ i- p--- a c---.
   
Тој не смееше да јаде сладолед. El- n-- p---- c---- g-----.
Тој не смееше да јаде чоколада. El- n-- p---- c---- c--------.
Тој не смееше да јаде бомбони. El- n-- p---- c---- b------.
   
Јас смеев да си посакам нешто. Eu p---- d------ q------- c----.
Јас смеев да си купам фустан. Eu p---- c------ u- v------.
Јас смеев да си земам бонбониера. Eu p---- t---- u- c--------.
   
Смееше ли да пушиш во авионот? Vo-- p---- f---- n- a----?
Смееше ли во болницата да пиеш пиво? Vo-- p---- b---- c------ n- h-------?
Смееше ли кучето да го земеш со себе во хотелот? Vo-- p---- l---- o c-- p--- o h----?
   
На распустот децата смееја долго да останат надвор. Na- f----- a- c------- p----- f---- n- r-- a-- t----.
Тие смееја долго да си играат во дворот. El-- p----- j---- m---- t---- n- p----.
Тие смееја долго да останат будни. El-- p----- f---- a-------- a-- t----.