македонски » португалски BR   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [noventa e quatro]

Conjunções 1

94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [noventa e quatro]

Conjunções 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Чекај, додека да престане дождот. Es---- a-- q-- a c---- p---.
Чекај, додека да бидам готов / готова. Es---- a-- e- a-----.
Чекај, додека тој да се врати. Es---- a-- e-- v-----.
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. Vo- e------ a-- q-- o- m--- c------ e------ s----.
Ќе почекам, додека да заврши филмот. Vo- e------ a-- q-- o f---- t---- a------.
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. Vo- e------ a-- q-- o s------- f---- v----.
   
Кога патуваш на одмор? Qu---- v--- s---- d- f-----?
Уште пред летниот распуст? Ai--- a---- d-- f----- d- v----?
Да, уште пред да започне летниот распуст. Si-- a---- a---- d-- f----- d- v---- c--------.
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. Co------ o t------ a---- q-- c----- o i------.
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. La-- a- m--- a---- d- s- s----- à m---.
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. Fe--- a j----- a---- d- s---.
   
Кога ќе се вратиш дома? Qu---- v--- v---- p--- c---?
По наставата? De---- d-- a----?
Да, откако ќе заврши наставата. Si-- d----- d-- a---- t---- t--------.
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. De---- d- e-- t-- t--- u- a-------- e-- n-- p--- m--- t--------.
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. De---- d- t-- p------ o t-------- e-- f-- p--- o- E------ U-----.
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. De---- d- e-- t-- i-- p--- o- E------ U------ e-- f---- r---.