македонски » португалски BR   Сврзници 3


96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

+ 96 [noventa e seis]

+ Conjunções 3

96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

96 [noventa e seis]

Conjunções 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Јас станувам, штом заѕвони будилникот. Eu m- l------ l--- q----- o d---------- t---. +
Јас станувам уморен / уморна, штом треба да учам. Eu f--- c-- s--- q----- t---- d- e------. +
Јас ќе престанам да работам, штом ќе бидам 60. Eu v-- p---- d- t-------- q----- f---- 60 a---. +
   
Кога ќе се јавите? Qu---- v-- t--------? +
Штом имам еден момент време. Qu---- t---- u- p---- d- t----. +
Тој ќе се јави, штом ќе има малку време. El- v-- t-------- q----- t---- u- p---- d- t----. +
   
Колку долго ќе работите? Qu---- t---- v-- t--------? +
Јас ќе работам, се додека можам. Eu v-- t-------- e------- p----. +
Јас ќе работам, се додека сум здрав / здрава. Eu v-- t-------- e------- e------ c-- b-- s----. +
   
Тој лежи во кревет, наместо да работи. El- e--- n- c--- e- v-- d- t--------. +
Таа чита весник, наместо да готви. El- l- o j----- e- v-- d- c-------. +
Тој седи во кафеаната, наместо да си оди дома. El- e--- n- b-- e- v-- d- i- p--- c---. +
   
Колку што знам, тој живее овде. Pe-- q-- e- s-- e-- m--- a---. +
Колку што знам, неговата сопруга е болна. Pe-- q-- e- s-- a s-- m----- e--- d-----. +
Колку што знам, тој е невработен. Pe-- q-- e- s-- e-- e--- d-----------. +
   
Јас се успав, инаку ќе дојдев навреме. Eu a-------- s---- t---- s--- p------. +
Јас го пропуштив автобусот, инаку ќе дојдев навреме. Eu p---- o ô------ s---- t---- s--- p------. +
Јас не го најдов патот, инаку ќе дојдев навреме. Eu n-- e-------- o c------- s---- t---- s--- p------. +