македонски » португалски BR   Генитив


99 [деведесет и девет]

Генитив

-

99 [noventa e nove]

Genitivo

99 [деведесет и девет]

Генитив

-

99 [noventa e nove]

Genitivo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
мачката на мојата пријателка o g--- d- m---- a---a
кучето на мојот пријател o c-- d- m-- n------o
играчките на моите деца os b--------- d-- m--- f----s
   
Ова е мантилот на мојот колега. Es-- é o c----- d- m-- c-----.
Ова е автомобилот на мојата колешка. Es-- é o c---- d- m---- c-----.
Ова е работата на моите колеги. Es-- é o t------- d-- m--- c------.
   
Копчето од кошулата е откинато. O b---- d- c----- c---.
Го нема клучот од гаражата. A c---- d- g------ d----------.
Компјутерот на шефот е расипан. O c--------- d- c---- q------.
   
Кои се родителите на девојчето? Qu-- s-- o- p--- d- m---?
Како да дојдам до куќата на вашите родители? Co-- c---- à c--- d-- s--- p---?
Куќата стои на крајот од улицата. A c--- e--- n- f-- d- r--.
   
Како се вика главниот град на Швајцарија? Co-- s- c---- a c------ d- S----?
Кој е насловот на книгата? Qu-- é o t----- d- l----?
Како се викаат децата на комшиите? Co-- s- c----- o- f----- d-- v-------?
   
Кога се училишните распусти на децата? Qu---- s-- a- f----- d- e----- d-- c-------?
Кога се термините за прегледи кај лекарот? Qu--- s-- o- h------- d- c------- d- m-----?
Кое е работното време на музејот? Qu--- s-- o- h------- d- a------- d- m----?