македонски » романски   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

+ 12 [doisprezece]

+ Băuturi

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [doisprezece]

Băuturi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиromână
Јас пијам чај. Eu b--- c---. +
Јас пијам кафе. Eu b--- c----. +
Јас пијам минерална вода. Eu b--- a-- m-------. +
   
Пиеш ли чај со лимон? Be- c--- c- l-----? +
Пиеш ли кафе со шеќер? Be- c---- c- z----? +
Пиеш ли вода со мраз? Be- a-- c- g-----? +
   
Овде има забава. Ai-- e--- o p--------. +
Луѓето пијат шампањско. Oa----- b--- ş-------. +
Луѓето пијат вино и пиво. Oa----- b--- v-- ş- b---. +
   
Пиеш ли алкохол? Be- a-----? +
Пиеш ли виски? Be- w-----? +
Пиеш ли кола со рум? Be- c--- c- r--? +
   
Јас не сакам шампањско. Mi- n---- p---- ş-------. +
Јас не сакам вино. Mi- n---- p---- v----. +
Јас не сакам пиво. Mi- n---- p---- b----. +
   
Бебето сака млеко. Be--------- î- p---- l------. +
Детето сака какао и сок од јаболко. Co------- î- p---- c----- ş- s---- d- m---. +
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. Fe---- î- p---- s---- d- p-------- ş- c-- d- g---------. +