македонски » романски   Во природа


26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [douăzeci şi şase]

În natură

26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [douăzeci şi şase]

În natură

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиromână
Ја гледаш ли кулата таму? Ve-- a---- t-----?
Ја гледаш ли планината таму? Ve-- a---- m------?
Го гледаш ли селото таму? Ve-- a---- s----?
   
Ја гледаш ли реката таму? Ve-- a---- r---?
Го гледаш ли мостот таму? Ve-- a---- p----?
Го гледаш ли езерото таму? Ve-- a---- l----?
   
Таа птица таму, ми се допаѓа. Pa----- a---- î-- p----.
Тоа дрво таму, ми се допаѓа. Po--- a---- î-- p----.
Тој камен овде, ми се допаѓа. Pi---- a---- î-- p----.
   
Тој парк таму, ми се допаѓа. Pa---- a---- î-- p----.
Таа градина таму, ми се допаѓа. Gr----- a---- î-- p----.
Тоа цвеќе овде ми се допаѓа. Fl----- a----- î-- p---.
   
Мислам дека ова е убаво. Mi s- p--- d-----.
Мислам дека ова е интересно. Mi s- p--- i---------.
Мислам дека ова е прекрасно. Mi s- p--- f----- f-----.
   
Мислам дека ова е грдо. Mi s- p--- u---.
Мислам дека ова е досадно. Mi s- p--- p----------.
Мислам дека ова е ужасно. Mi s- p--- g-------.