македонски » романски   Во ресторан 2


30 [триесет]

Во ресторан 2

-

+ 30 [treizeci]

+ La restaurant 2

30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [treizeci]

La restaurant 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиromână
Еден сок од јаболко, молам. Un s-- d- m---- v- r--. +
Една лимонада, молам. O l-------- v- r--. +
Еден сок од домати, молам. Un s-- d- r----- v- r--. +
   
Јас би сакал / сакала една чаша црвено вино. Aş d--- u- p---- c- v-- r---. +
Јас би сакал / сакала една чаша бело вино. Aş d--- u- p---- c- v-- a--. +
Јас би сакал / сакала едно шише шампањско. Aş d--- o s----- d- ş-------. +
   
Сакаш ли риба? Îţ- p---- p------? +
Сакаш ли говедско месо? Îţ- p---- c----- d- v---? +
Сакаш ли свинско месо? Îţ- p---- c----- d- p---? +
   
Јас би сакал / сакала нешто без месо. Aş d--- c--- f--- c----. +
Јас би сакал / сакала една чинија со зеленчук. Aş d--- u- p----- d- l-----. +
Јас би сакал / сакала нешто, што не трае долго. Aş d--- c--- c- n- d------ m---. +
   
Го сакате ли ова со ориз? Do---- c- o---? +
Го сакате ли ова со тестенини? Do---- c- p----? +
Го сакате ли ова со компири? Do---- c- c------? +
   
Ова не ми е вкусно. As-- n---- p----. +
Јадењето е студено. Mâ------ e--- r---. +
Јас ова не го нарачав. Nu a--- a- c-------. +