македонски » романски   На пат


37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [treizeci şi şapte]

La drum

37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [treizeci şi şapte]

La drum

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиromână
Тој патува со мотор. Me--- c- m----------.
Тој патува со велосипед. Me--- c- b--------.
Тој пешачи. Me--- p- j--.
   
Тој патува со брод. Me--- c- v------.
Тој патува со чамец. Me--- c- b----.
Тој плива. El î-----.
   
Дали овде е опасно? Es-- p-------- a---?
Дали е опасно, сам / сама да стопирам? Es-- p-------- s- f--- s----- a---------?
Дали е опасно, навечер да се оди на прошетка? Es-- p-------- s- m---- n------ l- p-------?
   
Ние го погрешивме патот. Ne--- r------.
Ние сме на погрешен пат. Su---- p- d----- g-----.
Ние мораме да се вратиме. Tr----- s- î--------.
   
Каде може овде да се паркира? Un-- s- p---- a--- p----?
Има ли овде паркиралиште? Ex---- a--- u- l-- d- p------?
Колку долго може овде да се паркира? Câ- t--- s- p---- p---- a---?
   
Возите ли скии? Sc-----?
Се возите ли нагоре со лифтот за скијање? Ur---- c- t---------- ?
Може ли овде да се изнајмат скии? Se p-- î------- a--- s------?