македонски » романски   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [patruzeci şi patru]

Să ieşi seara în oraş

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [patruzeci şi patru]

Să ieşi seara în oraş

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиromână
Има ли овде дискотека? Es-- a--- o d--------?
Има ли овде ноќен клуб? Es-- a--- u- c--- d- n-----?
Има ли овде кафеана? Es-- a--- u- b--?
   
Што има вечерва во театар? Ce s-------- e--- î- s---- a--- l- t-----?
Што има вечерва во кино? Ce f--- r------ î- s---- a--- l- c-----------?
Што има вечерва на телевизија? Ce p------ e--- î- s---- a--- l- t--------?
   
Има ли уште билети за театар? Ma- s--- b----- p----- t-----?
Има ли уште билети за кино? Ma- s--- b----- p----- c-----------?
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? Ma- s--- b----- p----- m----- d- f-----?
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. Vr--- s- s--- î- s---- d- t--.
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. Vr--- s- s--- u----- î- m-----.
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. Vr--- s- s--- î- f--- d- t--.
   
Можете ли да ми препорачате нешто? Îm- p----- r-------- c---?
Кога започнува претставата? Câ-- î----- r------------?
Можете ли да ми обезбедите една карта? Îm- p----- f--- r--- d- u- b----?
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? Es-- a--- î- a-------- u- t---- d- g---?
Има ли овде во близината тениско игралиште? Es-- a--- î- a-------- u- t---- d- t----?
Има ли овде во близината затворен базен? Es-- a--- î- a-------- o p------ a--------?