македонски » романски   Во кино


45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [patruzeci şi cinci]

La cinematograf

45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [patruzeci şi cinci]

La cinematograf

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиromână
Ние сакаме во кино. Vr-- s- m----- l- c-----------.
Денес се прикажува еден добар филм. As---- r------ u- f--- b--.
Филмот е сосема нов. Fi---- e--- n--.
   
Каде е благајната? Un-- e--- c-------?
Има ли уште слободни места? Ma- s--- l----- l-----?
Колку чинат влезните билети? Câ- c---- b------- d- i------?
   
Кога започнува претставата? Câ-- î----- r------------?
Колку долго трае филмот? Câ- d------ f-----?
Може ли да се резервират билети? Se p-- r------ b-----?
   
Јас би сакал / сакала да седам позади. Vr--- s- s--- î- s----.
Јас би сакал / сакала да седам напред. Vr--- s- s--- î- f---.
Јас би сакал / сакала да седам во средината. Vr--- s- s--- l- m-----.
   
Филмот беше возбудлив. Fi---- a f--- c--------.
Филмот не беше досаден. Fi---- n- a f--- p----------.
Но книгата за филмот беше подобра. Da- c----- a------- f------- a f--- m-- b---.
   
Каква беше музиката? Cu- a f--- m-----?
Какви беа глумците? Cu- a- f--- a------?
Имаше ли титлуван текст на англиски јазик? Ex---- s--------- î- l---- e------?