македонски » română   Активности за време на одморот


48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [patruzeci şi opt]

Activităţi de vacanţă

48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [patruzeci şi opt]

Activităţi de vacanţă

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиromână
Дали е чиста плажата? Es-- c---- ş-------?
Може ли човек таму да плива? Se p---- f--- a---- b---?
Не ли е опасно, таму да се плива? Nu e--- p-------- s- f--- a---- b---?
   
Може ли овде да се изнајми чадор за сонце? Se p---- î------- a--- o u------ d- s----?
Може ли овде да се изнајми лежалка? Se p---- î------- a--- u- ş------?
Може ли овде да се изнајми чамец? Se p---- î------- a--- o b----?
   
Би сакал / сакала да сурфам. Mi--- p----- s- f-- s------.
Би сакал / сакала да нуркам. Mi--- p----- s- f-- s---------.
Би сакал / сакала да скијам на вода. Mi--- p----- s- f-- s--- n-----.
   
Може ли да се изнајми даска за сурфање? Se p---- î------- a--- u- s---?
Може ли да се изнајми опрема за нуркање? Se p---- î------- a--- u- e--------- d- s---------?
Може ли да се изнајмат скии за вода? Se p---- î------- a--- u- j------?
   
Јас сум почетник. Su-- a--- î--------.
Јас сум средно-добар / добра. Su-- l- n---- m----.
Јас веќе добро се снаоѓам. Mă p----- d--- l- a-- c---.
   
Каде е ски лифтот? Un-- e--- s---------?
Имаш ли скии со себе? Ai s------ l- t---?
Имаш ли скијачки чевли со себе? Ai c------ l- t---?