македонски » романски   Во базен за пливање


50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [cincizeci]

La piscină

50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [cincizeci]

La piscină

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиromână
Денес е жешко. As---- e--- c---.
Ќе одиме ли на базен? Me---- l- p------?
Имаш ли желба да одиме на пливање? Ai c--- s- m---- s- î----?
   
Имаш ли пешкир? Ai u- p-----?
Имаш ли гаќи за капење? Ai u- s--- d- b---?
Имаш ли костим за капење? Ai u- c----- d- b---?
   
Умееш ли да пливаш? Şt-- s- î----?
Умееш ли да нуркаш? Şt-- s- f--- s---------?
Умееш ли да скокаш во вода? Şt-- s- s--- î- a--?
   
Каде е тушот? Un-- e--- d----?
Каде е кабината за пресоблекување? Un-- e--- c----- d- s-----?
Каде се очилата за пливање? Un-- s--- o-------- d- î---?
   
Длабока ли е водата? Es-- a----- a--?
Чиста ли е водата? Es-- c----- a--?
Топла ли е водата? Es-- c---- a--?
   
Се смрзнувам. Mi-- f---.
Водата е премногу студена. Ap- e--- p--- r---.
Излегувам сега од водата. Ie- a---- d-- a--.