македонски » романски   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [cincizeci şi nouă]

La poştă

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [cincizeci şi nouă]

La poştă

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиromână
Каде е најблиската пошта? Un-- e--- u--------- p----?
Далеку ли е до најблиската пошта? Es-- d------ p--- l- u--------- p----?
Каде е најблиското поштенско сандаче? Un-- e--- u--------- c---- p------?
   
Ми требаат неколку поштенски марки. Am n----- d- d--- t----- p------.
За една картичка и едно писмо. Pe---- o v----- ş- o s--------.
Колку чини поштарината за Америка? Câ- c---- t--- p------ p----- A------?
   
Колку е тежок пакетот? Câ- d- g--- e--- c------?
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Po- s- î- t----- p-- a----?
Колку долго трае, додека да пристигне? Câ- d------ p--- a----- l- d---------?
   
Каде можам да телефонирам? De u--- p-- d- u- t------?
Каде е следната телефонска говорница? Un-- e--- u--------- c----- t---------?
Имате ли телефонски картички? Av--- c------ d- t------?
   
Имате ли телефонски именик? Av--- o c---- d- t------?
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Şt--- p------- A-------?
Само момент, да проверам. Un m------ c---.
   
Линијата е секогаш зафатена. Li--- e--- m---- o------.
Кој број го биравте? Ce n---- a-- f-----?
Најпрво морате да изберете нула. Tr----- s- f------ m-- î---- z---!