македонски » романски   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [şase]

Citit şi scris

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [şase]

Citit şi scris

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиromână
Јас читам. Eu c-----.
Јас читам една буква. Eu c----- o l-----.
Јас читам еден збор. Eu c----- u- c-----.
   
Јас читам една реченица. Eu c----- o p---------.
Јас читам едно писмо. Eu c----- o s--------.
Јас читам една книга. Eu c----- o c----.
   
Јас читам. Eu c-----.
Ти читаш. Tu c------.
Тој чита. El c------.
   
Јас пишувам. Eu s----.
Јас пишувам една буква. Eu s---- o l-----.
Јас пишувам еден збор. Eu s---- u- c-----.
   
Јас пишувам една реченица. Eu s---- o p---------.
Јас пишувам едно писмо. Eu s---- o s--------.
Јас пишувам една книга. Eu s---- o c----.
   
Јас пишувам. Eu s----.
Ти пишуваш. Tu s----.
Тој пишува. El s----.