македонски » романски   нешто мора


72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

+ 72 [şaptezeci şi doi]

+ „a trebui” ceva

72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

72 [şaptezeci şi doi]

„a trebui” ceva

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиromână
мора a t----i +
Морам да го испратам писмото. Tr----- s- e------- s---------. +
Морам да го платам хотелот. Tr----- s- p------ h------. +
   
Мораш да станеш рано. Tr----- s- t- s---- d------. +
Мораш да работиш многу. Tr----- s- l------ m---. +
Мораш да бидеш точен. Tr----- s- f-- p-------. +
   
Тој мора да наполни бензин. Tr----- s- a---------. +
Тој мора да го поправи автомобилот / возилото. Tr----- s- r----- m-----. +
Тој мора да го измие автомобилот / возилото. Tr----- s- s---- m-----. +
   
Таа мора да пазарува. Tr----- s- f--- c----------. +
Таа мора да го чисти станот. Tr----- s- f--- c---- î- l-------. +
Таа мора да ги пере алиштата. Tr----- s- s---- h------. +
   
Ние мораме веднаш да одиме на училиште. Tr----- s- m----- i------ l- ş-----. +
Ние мораме веднаш да одиме на работа. Tr----- s- m----- i------ l- s-------. +
Ние мораме веднаш да одиме на лекар. Tr----- s- m----- i------ l- m----. +
   
Вие морате да го чекате автобусот. Tr----- s- a-------- a--------. +
Вие морате да го чекате возот. Tr----- s- a-------- t-----. +
Вие морате да го чекате таксито. Tr----- s- a-------- t-----. +