македонски » романски   Минато 4


84 [осумдесет и четири]

Минато 4

-

+ 84 [optzeci şi patru]

+ Trecut 4

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиromână
чита a c--i +
Јас читав. Am c----. +
Јас го прочитав целиот роман. Am c---- t-- r------. +
   
разбира a î------e +
Јас разбрав. Am î------. +
Јас го разбрав целиот текст. Am î------ t-- t-----. +
   
одговара a r------e +
Јас одговорив. Am r------. +
Јас одговорив на сите прашања. Am r------ l- t---- î----------. +
   
Јас го знам тоа – јас го знаев тоа. Şt-- a--- – a- ş---- a---. +
Јас го пишувам тоа – јас го напишав тоа. Sc--- a--- – a- s---- a---. +
Јас го слушам тоа – јас го слушнав тоа. Au- a--- – a- a---- a---. +
   
Јас го земам тоа – јас го зедов тоа. Ia- a--- – a- l--- a---. +
Јас го носам тоа – јас го донесов тоа. Ad-- a--- – a- a--- a---. +
Јас го купувам тоа – јас го купив тоа. Cu---- a--- – a- c------- a---. +
   
Јас го очекувам тоа – јас го очекував тоа. Aş---- a--- – a- a------- a---. +
Јас го појаснувам тоа – јас го појаснив тоа. Ex---- a--- – a- e------- a---. +
Јас го знам тоа – јас го знаев тоа. Cu---- a--- – a- c------- a---. +