македонски » руски   Активности


13 [тринаесет]

Активности

-

13 [тринадцать]
13 [trinadtsatʹ]

Виды деятельности
Vidy deyatelʹnosti

13 [тринаесет]

Активности

-

13 [тринадцать]
13 [trinadtsatʹ]

Виды деятельности
Vidy deyatelʹnosti

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскирусский
Што прави Марта? Че- з--------- М----?
C--- z----------- M----?
Таа работи во канцеларија. Он- р------- в о----.
O-- r-------- v o----.
Таа работи на компјутер. Он- р------- н- к---------.
O-- r-------- n- k----------.
   
Каде е Марта? Гд- М----?
G-- M----?
Во кино. В к---.
V k---.
Таа гледа филм. Он- с------ ф----.
O-- s------ f----.
   
Што прави Петар? Че- з--------- П---?
C--- z----------- P---?
Тој студира на универзитет. Он у----- в у-----------.
O- u------- v u-----------.
Тој студира јазици. Он и------ я----.
O- i-------- y-----.
   
Каде е Петар? Гд- П---?
G-- P---?
Во кафуле. В к---.
V k---.
Тој пие кафе. Он п--- к---.
O- p---- k---.
   
Каде сакаат да одат тие? Ку-- о-- л---- х-----?
K--- o-- l------ k------?
На концерт. На к------.
N- k-------.
Тие со задоволство слушаат музика. Он- л---- с------ м-----.
O-- l------ s------- m-----.
   
Каде не сакаат да одат тие ? Ку-- о-- н- л---- х-----?
K--- o-- n- l------ k------?
Во диско. На д--------.
N- d--------.
Тие не танцуваат со задоволство. Он- н- л---- т--------.
O-- n- l------ t---------.