македонски » руски   Во природа


26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [двадцать шесть]
26 [dvadtsatʹ shestʹ]

На природе
Na prirode

26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [двадцать шесть]
26 [dvadtsatʹ shestʹ]

На природе
Na prirode

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскирусский
Ја гледаш ли кулата таму? Ты в----- в-- т- б----?
T- v------ v-- t- b------?
Ја гледаш ли планината таму? Ты в----- в-- т- г---?
T- v------ v-- t- g---?
Го гледаш ли селото таму? Ты в----- в-- т- д------?
T- v------ v-- t- d-------?
   
Ја гледаш ли реката таму? Ты в----- в-- т- р----?
T- v------ v-- t- r-----?
Го гледаш ли мостот таму? Ты в----- в-- т-- м---?
T- v------ v-- t-- m---?
Го гледаш ли езерото таму? Ты в----- в-- т- о----?
T- v------ v-- t- o----?
   
Таа птица таму, ми се допаѓа. Эт- п---- м-- н-------.
E-- p----- m-- n--------.
Тоа дрво таму, ми се допаѓа. Эт- д----- м-- н-------.
E-- d----- m-- n--------.
Тој камен овде, ми се допаѓа. Эт-- к----- м-- н-------.
E--- k----- m-- n--------.
   
Тој парк таму, ми се допаѓа. Эт-- п--- м-- н-------.
E--- p--- m-- n--------.
Таа градина таму, ми се допаѓа. Эт-- с-- м-- н-------.
E--- s-- m-- n--------.
Тоа цвеќе овде ми се допаѓа. Эт-- ц----- м-- н-------.
E--- t------ m-- n--------.
   
Мислам дека ова е убаво. По------- э-- к------.
P--------- e-- k------.
Мислам дека ова е интересно. По------- э-- и--------.
P--------- e-- i--------.
Мислам дека ова е прекрасно. По------- э-- ч------.
P--------- e-- c-------.
   
Мислам дека ова е грдо. По------- э-- у-------.
P--------- e-- u-------.
Мислам дека ова е досадно. По------- э-- с-----.
P--------- e-- s------.
Мислам дека ова е ужасно. По------- э-- к-------.
P--------- e-- k--------.