македонски » руски   На железничка станица


33 [триесет и три]

На железничка станица

-

33 [тридцать три]
33 [tridtsatʹ tri]

На вокзале
Na vokzale

33 [триесет и три]

На железничка станица

-

33 [тридцать три]
33 [tridtsatʹ tri]

На вокзале
Na vokzale

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскирусский
Кога тргнува следниот воз за Берлин? Ко--- о----------- с-------- п---- д- Б------?
K---- o-------------- s------------ p----- d- B------?
Кога тргнува следниот воз за Париз? Ко--- о----------- с-------- п---- д- П-----?
K---- o-------------- s------------ p----- d- P------?
Кога тргнува следниот воз за Лондон? Ко--- о----------- с-------- п---- д- Л------?
K---- o-------------- s------------ p----- d- L------?
   
Во колку часот тргнува возот за Варшава? Во с------ о----------- п---- д- В------?
V- s------ o-------------- p----- d- V-------?
Во колку часот тргнува возот за Стокхолм? Во с------ о----------- п---- д- С---------?
V- s------ o-------------- p----- d- S---------?
Во колку часот тргнува возот за Будимпешта? Во с------ о----------- п---- д- Б--------?
V- s------ o-------------- p----- d- B---------?
   
Јас би сакал / сакала еден билет за Мадрид. Я х---- б- / х----- б- о--- б---- д- М------.
Y- k----- b- / k------ b- o--- b---- d- M------.
Јас би сакал / сакала еден билет за Прага. Я х---- б- / х----- б- о--- б---- д- П----.
Y- k----- b- / k------ b- o--- b---- d- P----.
Јас би сакал / сакала еден билет за Берн. Я х---- б- / х----- б- о--- б---- д- Б----.
Y- k----- b- / k------ b- o--- b---- d- B----.
   
Кога пристигнува возот во Виена? Ко--- п-------- п---- в В---?
K---- p--------- p----- v V---?
Кога пристигнува возот во Москва? Ко--- п-------- п---- в М-----?
K---- p--------- p----- v M-----?
Кога пристигнува возот во Амстердам? Ко--- п---- п-------- в А--------?
K---- p----- p--------- v A--------?
   
Дали морам да се прекачувам? Мн- н--- б---- п-------------?
M-- n--- b---- p---------------?
Од кој перон тргнува возот? С к----- п--- о----------- п----?
S k----- p--- o-------------- p-----?
Има ли вагон за спиење во возот? В э--- п----- е--- с------- в-----?
V e--- p------ y---- s-------- v-----?
   
Би сакал / сакала само за патување во еден правец за Брисел. Я х---- б- / х----- б- б---- т----- в о--- с------- д- Б-------.
Y- k----- b- / k------ b- b---- t----- v o--- s------- d- B---------.
Би сакал / сакала еден повратен билет за Копенхаген. Я х---- б- / х----- б- о------- б---- и- К----------.
Y- k----- b- / k------ b- o------- b---- i- K----------.
Колку чини едно место во вагонот за спиење? Ск----- с---- м---- в с------- в-----?
S------ s---- m---- v s------- v-----?