македонски » руски   Разгледување на градот


42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [сорок два]
42 [sorok dva]

Экскурсия по городу
Ekskursiya po gorodu

42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [сорок два]
42 [sorok dva]

Экскурсия по городу
Ekskursiya po gorodu

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскирусский
Дали пазарот е отворен во недела? Ры--- р------- п- в-----------?
R---- r-------- p- v------------?
Дали саемот е отворен во понеделник? Яр----- р------- п- п------------?
Y------- r-------- p- p------------?
Дали изложбата е отворена во вторник? Вы------ р------- п- в--------?
V------- r-------- p- v--------?
   
Дали зоолошката градина е отворена во среда? Зо----- р------- в с----?
Z------ r-------- v s----?
Дали музејот е отворен во четврток? Му--- п- ч-------- о-----?
M---- p- c--------- o-----?
Дали галеријата е отворена во петок? Га----- о------ п- п-------?
G------- o------ p- p---------?
   
Смее ли да се фотографира? Фо------------- м----?
F-------------- m-----?
Мора ли да се плати влез? Вх-- п------?
V---- p------?
Колку чини влезот? Ск----- с---- в---?
S------ s---- v----?
   
Има ли некаков попуст за групи? Дл- г---- е--- с-----?
D--- g---- y---- s-----?
Има ли некаков попуст за деца? Дл- д---- е--- с-----?
D--- d---- y---- s-----?
Има ли некаков попуст за студенти? Дл- с-------- е--- с-----?
D--- s-------- y---- s-----?
   
Каква е оваа зграда? Чт- э-- з- з-----?
C--- e-- z- z------?
Колку е стара оваа зграда? Ск----- э---- з----- л--?
S------ e---- z------ l--?
Кој ја изградил оваа зграда? Кт- п------- э-- з-----?
K-- p------- e-- z------?
   
Јас се интересирам за архитектура. Я и---------- а-----------.
Y- i----------- a------------.
Јас се интересирам за уметност. Я и---------- и---------.
Y- i----------- i---------.
Јас се интересирам за сликарство. Я и---------- ж--------.
Y- i----------- z----------.