македонски » руски   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [пять]
5 [pyatʹ]

Страны и языки
Strany i yazyki

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [пять]
5 [pyatʹ]

Страны и языки
Strany i yazyki

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскирусский
Џон е од Лондон. Дж-- и- Л------.
D---- i- L------.
Лондон се наоѓа во Англија. Ло---- н-------- в В-------------.
L----- n---------- v V-------------.
Тој зборува англиски. Он г------ п-----------.
O- g------ p-----------.
   
Марија е од Мадрид. Ма--- и- М------.
M----- i- M------.
Мадрид се наоѓа во Шпанија. Ма---- н-------- в И------.
M----- n---------- v I------.
Таа зборува шпански. Он- г------ п----------.
O-- g------ p----------.
   
Петар и Марта се од Берлин. Пё-- и М---- и- Б------.
P--- i M---- i- B------.
Берлин се наоѓа во Германија. Бе---- н-------- в Г-------.
B----- n---------- v G-------.
Зборувате ли вие двајцата германски? Вы о-- г------- п---------?
V- o-- g------- p----------?
   
Лондон е главен град. Ло---- э-- с------.
L----- e-- s-------.
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. Ма---- и Б----- т--- с------.
M----- i B----- t---- s-------.
Главните градови се големи и бучни. Ст----- б------ и ш-----.
S------- b-------- i s-------.
   
Франција се наоѓа во Европа. Фр----- н-------- в Е-----.
F-------- n---------- v Y------.
Египет се наоѓа во Африка. Ег---- н-------- в А-----.
Y------ n---------- v A-----.
Јапонија се наоѓа во Азија. Яп---- н-------- в А---.
Y------- n---------- v A---.
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. Ка---- н-------- в С------- А------.
K----- n---------- v S------- A------.
Панама се наоѓа во Средна Америка. Па---- н-------- в Ц---------- А------.
P----- n---------- v T----------- A------.
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. Бр------ н-------- в Ю---- А------.
B-------- n---------- v Y------ A------.