македонски » руски   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [шесть]
6 [shestʹ]

Читать и писать
Chitatʹ i pisatʹ

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [шесть]
6 [shestʹ]

Читать и писать
Chitatʹ i pisatʹ

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскирусский
Јас читам. Я ч----.
Y- c------.
Јас читам една буква. Я ч---- б----.
Y- c------ b----.
Јас читам еден збор. Я ч---- с----.
Y- c------ s----.
   
Јас читам една реченица. Я ч---- п----------.
Y- c------ p------------.
Јас читам едно писмо. Я ч---- п-----.
Y- c------ p-----.
Јас читам една книга. Я ч---- к----.
Y- c------ k----.
   
Јас читам. Я ч----.
Y- c------.
Ти читаш. Ты ч------.
T- c---------.
Тој чита. Он ч-----.
O- c-------.
   
Јас пишувам. Я п---.
Y- p----.
Јас пишувам една буква. Я п--- б----.
Y- p---- b----.
Јас пишувам еден збор. Я п--- с----.
Y- p---- s----.
   
Јас пишувам една реченица. Я п--- п----------.
Y- p---- p------------.
Јас пишувам едно писмо. Я п--- п-----.
Y- p---- p-----.
Јас пишувам една книга. Я п--- к----.
Y- p---- k----.
   
Јас пишувам. Я п---.
Y- p----.
Ти пишуваш. Ты п-----.
T- p-------.
Тој пишува. Он п----.
O- p-----.