македонски » руски   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [девяносто четыре]
94 [devyanosto chetyre]

Союзы 1
Soyuzy 1

94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [девяносто четыре]
94 [devyanosto chetyre]

Союзы 1
Soyuzy 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскирусский
Чекај, додека да престане дождот. По------ п--- д---- п------.
P-------- p--- d----- p------.
Чекај, додека да бидам готов / готова. По------ п--- я п-----------.
P-------- p--- y- p------------.
Чекај, додека тој да се врати. По------ п--- о- в-------.
P-------- p--- o- v--------.
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. Я ж--- п--- м-- в----- в-------.
Y- z---- p--- m-- v----- v--------.
Ќе почекам, додека да заврши филмот. Я ж--- п--- ф---- з---------.
Y- z---- p--- f---- z-----------.
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. Я ж--- п--- с------- с----- з------.
Y- z---- p--- s------- s----- z------.
   
Кога патуваш на одмор? Ко--- т- е---- в о-----?
K---- t- y------ v o-----?
Уште пред летниот распуст? Ещ- д- л----- к------?
Y------ d- l------ k------?
Да, уште пред да започне летниот распуст. Да- п---- н------ л----- к------.
D-- p---- n------- l------ k------.
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. По---- к----- п--- з--- н- н-------.
P------ k------ p--- z--- n- n--------.
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. По--- р--- п---- т--- к-- с------- з- с---.
P---- r--- p---- t--- k-- s-------- z- s---.
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. За---- о--- п---- у-----.
Z----- o--- p---- u------.
   
Кога ќе се вратиш дома? Ко--- т- в-------- д----?
K---- t- v---------- d----?
По наставата? По--- з------?
P---- z-------?
Да, откако ќе заврши наставата. Да- к---- з------ з---------.
D-- k---- z-------- z-----------.
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. По--- н---------- с----- о- б----- н- м-- р-------.
P---- n----------- s------- o- b------ n- m-- r-------.
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. По--- т---- к-- о- п------ р------ о- п----- в А------.
P---- t---- k-- o- p------- r------ o- p------- v A------.
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. По--- т---- к-- о- п------- в А------- о- р---------.
P---- t---- k-- o- p--------- v A------- o- r---------.