македонски » словачки   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

2 [dva]

Rodina

2 [два]

Фамилија

-

2 [dva]

Rodina

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenčina
дедо st--- o--c
баба st--- m--a
тој и таа on a o-a
   
татко ot-c
мајка ma--a
тој и таа on a o-a
   
син syn
ќерка dc--a
тој и таа on a o-a
   
брат br-t
сестра se---a
тој и таа on a o-a
   
чичко st---o
тетка te-a
тој и таа on a o-a
   
Ние сме една фамилија. Sm- r-----.
Фамилијата не е мала. Ro---- n-- j- m---.
Фамилијата е голема. Ro---- j- v----.