македонски » словачки   Во природа


26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [dvadsaťšesť]

V prírode

26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [dvadsaťšesť]

V prírode

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenčina
Ја гледаш ли кулата таму? Vi--- t---- v---?
Ја гледаш ли планината таму? Vi--- t----- v---?
Го гледаш ли селото таму? Vi--- t---- d-----?
   
Ја гледаш ли реката таму? Vi--- t---- r----?
Го гледаш ли мостот таму? Vi--- t----- m---?
Го гледаш ли езерото таму? Vi--- t---- j-----?
   
Таа птица таму, ми се допаѓа. Ta---- v--- s- m- p---.
Тоа дрво таму, ми се допаѓа. Ta---- s---- s- m- p---.
Тој камен овде, ми се допаѓа. Ta---- k---- s- m- p---.
   
Тој парк таму, ми се допаѓа. Ta---- p--- s- m- p---.
Таа градина таму, ми се допаѓа. Ta--- z------ s- m- p---.
Тоа цвеќе овде ми се допаѓа. Ta---- k--- s- m- p---.
   
Мислам дека ова е убаво. Pá-- s- m- t-.
Мислам дека ова е интересно. Je t- z--------.
Мислам дека ова е прекрасно. Je t- n-------.
   
Мислам дека ова е грдо. Je t- š------.
Мислам дека ова е досадно. Je t- n----.
Мислам дека ова е ужасно. Je t- h-----.