македонски » словачки   Запознавање


3 [три]

Запознавање

-

3 [tri]

Zoznámenie

3 [три]

Запознавање

-

3 [tri]

Zoznámenie

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenčina
Здраво! Ah--!
Добар ден! Do--- d--!
Како си? Ak- s- d---?
   
Доаѓате ли од Европа? Po-------- z E-----?
Доаѓате ли од Америка? Po-------- z A------?
Доаѓате ли од Азија? Po-------- z Á---?
   
Во кој хотел живеете? V k----- h----- b-----?
Колку долго сте веќе овде? Ak- d--- s-- u- t-?
Колку долго останувате? Ak- d--- z--------?
   
Ви се допаѓа ли овде? Pá-- s- v-- t-?
Дали сте овде на одмор? St- t- n- d--------?
Посетете ме! Na------- m- n------!
   
Еве ја мојата адреса. Tu j- m--- a-----.
Ќе се видиме ли утре? Uv----- s- z-----?
Жал ми е, имам веќе нешто испланирано. Je m- ľ---- u- n---- m--.
   
Чао! Ča-!
Довидување! Do-------!
До наскоро! Do s------ v------!