македонски » словачки   Во ресторан 2


30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [tridsať]

V reštaurácii 2

30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [tridsať]

V reštaurácii 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenčina
Еден сок од јаболко, молам. Ja------ š----- p-----.
Една лимонада, молам. Li------- p-----.
Еден сок од домати, молам. Pa--------- š----- p-----.
   
Јас би сакал / сакала една чаша црвено вино. Pr---- s- p---- č-------- v---.
Јас би сакал / сакала една чаша бело вино. Pr---- s- p---- b------ v---.
Јас би сакал / сакала едно шише шампањско. Pr---- s- f---- š----------.
   
Сакаш ли риба? Má- r--(r---) r---?
Сакаш ли говедско месо? Má- r-- (r---) h------- m---?
Сакаш ли свинско месо? Má- r-- (r---) b------- m---?
   
Јас би сакал / сакала нешто без месо. Dá- s- n---- b-- m---.
Јас би сакал / сакала една чинија со зеленчук. Dá- s- z--------- m---.
Јас би сакал / сакала нешто, што не трае долго. Dá- s- n----- č- s- n----------- d---.
   
Го сакате ли ова со ориз? Pr----- s- t- s r----?
Го сакате ли ова со тестенини? Pr----- s- t- s c----------?
Го сакате ли ова со компири? Pr----- s- t- s- z-------?
   
Ова не ми е вкусно. To m- n------.
Јадењето е студено. Je--- j- s------.
Јас ова не го нарачав. To s-- s- n---------.