македонски » словачки   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

+ 44 [štyridsaťštyri]

+ Večerný program

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [štyridsaťštyri]

Večerný program

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenčina
Има ли овде дискотека? Je t- n----- d--------? +
Има ли овде ноќен клуб? Je t- n----- n---- k---? +
Има ли овде кафеана? Je t- n----- k----? +
   
Што има вечерва во театар? Čo h---- d--- v---- v d------? +
Што има вечерва во кино? Čo p--------- d--- v---- v k---? +
Што има вечерва на телевизија? Čo i-- d--- v---- v t--------? +
   
Има ли уште билети за театар? Sú e--- l----- d- d------? +
Има ли уште билети за кино? Sú e--- l----- d- k---? +
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? Sú e--- l----- n- f-------- z----? +
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. Ch--- b- s-- s----- c----- v----. +
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. Ch--- b- s-- s----- n----- v s-----. +
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. Ch--- b- s-- s----- c----- v-----. +
   
Можете ли да ми препорачате нешто? Mô---- m- n---- o--------? +
Кога започнува претставата? Ke-- z----- p-----------? +
Можете ли да ми обезбедите една карта? Mô---- m- z----- l-----? +
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? Je t- v b-------- g------ i------? +
Има ли овде во близината тениско игралиште? Je t- v b-------- t------- k---? +
Има ли овде во близината затворен базен? Je t- v b-------- k---- p-------? +