македонски » словачки   Во кино


45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [štyridsaťpäť]

V kine

45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [štyridsaťpäť]

V kine

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenčina
Ние сакаме во кино. Ch---- í-- d- k---.
Денес се прикажува еден добар филм. Dn-- d----- d---- f---.
Филмот е сосема нов. Fi-- j- c----- n---.
   
Каде е благајната? Kd- j- p-------?
Има ли уште слободни места? Sú e--- v---- m-----?
Колку чинат влезните билети? Ko--- s---- v--------?
   
Кога започнува претставата? Ke-- z----- p-----------?
Колку долго трае филмот? Ak- d--- t--- f---?
Може ли да се резервират билети? Mo--- r--------- v--------?
   
Јас би сакал / сакала да седам позади. Ch--- b- s-- s----- v----.
Јас би сакал / сакала да седам напред. Ch--- b- s-- s----- v-----.
Јас би сакал / сакала да седам во средината. Ch--- b- s-- s----- v s-----.
   
Филмот беше возбудлив. Fi-- b-- n-------.
Филмот не беше досаден. Fi-- n---- n----.
Но книгата за филмот беше подобра. Al- k----- p------- b--- l-----.
   
Каква беше музиката? Ak- b--- h----?
Какви беа глумците? Ak- b--- h----?
Имаше ли титлуван текст на англиски јазик? Bo-- t------ v a-------- j-----?