македонски » словачки   Активности за време на одморот


48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [štyridsaťosem]

Aktivity na dovolenke

48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [štyridsaťosem]

Aktivity na dovolenke

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиslovenčina
Дали е чиста плажата? Je t- p--- č----?
Може ли човек таму да плива? Dá s- t-- k----?
Не ли е опасно, таму да се плива? Ni- j- n--------- k---- s- t--?
   
Може ли овде да се изнајми чадор за сонце? Je m---- p------ s- t- s-------?
Може ли овде да се изнајми лежалка? Je m---- p------ s- t- l------?
Може ли овде да се изнајми чамец? Je m---- p------ s- t- č--?
   
Би сакал / сакала да сурфам. Rá- b- s-- s-------.
Би сакал / сакала да нуркам. Rá- b- s-- s- p------.
Би сакал / сакала да скијам на вода. Rá- b- s-- j----- n- v------ l------.
   
Може ли да се изнајми даска за сурфање? Dá s- t- p------- s---?
Може ли да се изнајми опрема за нуркање? Dá s- t- p------- p--------- v------?
Може ли да се изнајмат скии за вода? Da-- s- t- p------- v---- l---?
   
Јас сум почетник. So- l-- z----------.
Јас сум средно-добар / добра. So- s------ d----.
Јас веќе добро се снаоѓам. Už s t-- v--- z----------.
   
Каде е ски лифтот? Kd- j- l-------- v---?
Имаш ли скии со себе? Má- s- s---- l---?
Имаш ли скијачки чевли со себе? Má- s- s---- l-------- t------?